VRS og ansvarlighed

At handle ansvarligt er en væsentlig del af vores måde at drive forretning. Vi er klar over, at vi ikke på egen hånd kan løse alle globale udfordringer, men vi ønsker at bidrage til en positiv udvikling.

Internationale alliancer

For os giver det rigtig god mening at samarbejde med vores leverandører om at forbedre arbejdsforholdene. Derfor er vi medlem af en række internationale alliancer for at sikre værdikæden fra producent til forbruger.

amfori BSCI

Vi har siden 2006 været medlem af amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative). Initiativet hjælper detailhandlere, importører og brands med at forbedre arbejdsvilkårene på fabrikker og i primærproduktioner i hele verden. Samarbejdet betyder, at der følges tæt op på leverandører og produktionssteder, men også at vi får styrket vores engagement i amfori BSCI og optimeret vore interne processer.

Vi indgår i alliancer, fordi vi tror på, at vi som en global virksomhed kan gøre vores til at forbedre arbejdsvilkårene i andre dele af verden ved at fastholde vores tilstedeværelse – snarere end ved at vende det blinde øje til. Vi har en vision om en verden med fri handel og bæredygtige globale forsyningskæder, og medlemsskabet af amfori BSCI hjælper os skridtet nærmere.

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH)

DIEH samarbejder med virksomheder, den offentlige sektor, organisationer og fagforeninger i Danmark med det formål at fremme international handel, der respekterer menneske-  og arbejdsrettigheder. Det er initiativets mål at bidrage til en bæredygtig udvikling i såvel udviklingslande som nye vækstøkonomier ved at styrke medlemmernes indsats i forhold til etisk handel.

The Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh

Via Salling Group er VRS også medlem af The Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh, som blev etableret i 2013. Den har til formål at sikre og forbedre forholdene på mere end 1.600 fabrikker i forhold til bygningskonstruktioner, kabelføringer og brandsikkerhed. Andre deltagere i aftalen er bl.a. store internationale fagforeninger, brands og offentlige instanser. De fabrikker i Bangladesh, som VRS køber fra, er alle omfattet af accorden.

Træning i ansvarlighed

Ansvarlighed er et fokusområde for VRS og for Salling Group. Derfor er det vigtigt for os, at alle med indkøbsansvar deltager i obligatorisk træning, der omhandler gruppens CSR strategi, menneskerettigheder, produktrisici og -muligheder samt ansvarlig indkøbspraksis.

Målet er at øge indkøbernes bevidsthed om såvel de negative som positive konsekvenser, der måtte forekomme som følge af deres beslutninger. På den ene side kan designændringer sent i en proces medføre overarbejde i produktionen. På den anden side kan ansvarligt indkøb bidrage til mere genbrug eller mindre emballage.

Kig efter logoerne

Vi synes, økologi skal være for alle. Derfor har vi et stort udvalg af baby- og børnetøj i økologisk bomuld. Eksempelvis er al den bomuld, vi bruger i vores børnetøj økologisk bomuld.

Økologisk bomuld er naturligvis ikke kun for børn. I vores basis kollektioner til VRS Woman og VRS Man finder du en lang række varer, som er lavet af økologisk bomuld. 

Det grønne bomuldslogo er din garanti for, at bomulden er 100% økologisk. Bomulden er enten certificeret efter OCS, som står for Organic Content Standard eller GOTS certificeret. 

Du kan læse mere om OCS her

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er verdens førende standard for økologisk bomuld. GOTS certificeret bomuld stiller ikke kun krav til dyrkningsfasen, men også til de kemikalier, der må anvendes i produktionen. GOTS har defineret meget høje miljømæssige kriterier gennem hele produktionsprocessen og kræver samtidig, at sociale kriterier også overholdes. GOTS certificeringen er udviklet af ledende internationale certificeringsorganer for at sikre internationalt anerkendte og høje kvalitetskriterier for økologisk tekstilproduktion. GOTS certificeringen, er din sikkerhed for ansvarlighed fra bonde til butik.

Du kan læse mere om GOTS her

Valget af materialer handler om at tage ansvarlige beslutninger. Derfor er vores mål at bruge genanvendt, økologisk eller på andre måder bæredygtige materialer, hvis vi har mulighed for det. Gennem samarbejde og sparring i de organisationer, som vi er medlem af, udfordrer vi os selv og andre i branchen. Det er vores mål hele tiden at blive bedre, og der er altid plads til forbedringer.

Recycled Material logoet, er er din garanti for, at der er brugt genanvendt materiale i det VRS produkt, som du står med.

Ud fra et klimaperspektiv, kan der vindes meget ved at genanvende så meget materiale som muligt. Hver gang vi genanvender, reducerer det ny-produktion og det er en gevinst for miljøet.

Mange forskellige materialer kan med fordel genanvendes. Nogle materialer er dog bedre egnet end andre. Polyester er fx. et slidstærk materiale, hvilket betyder, at det har det en høj kvalitet i forhold til genanvendelse. 

The Global Recycle Standard certificeringen er din garanti for, at produktet indeholder minimum 50% genanvendt materiale.

Læs mere om The Global Recycle Standard her

STANDARD 100 by OEKO-TEX®  er produktmærket med tilnavnet "TILTRO TIL TEKSTILER", der kan sættes på produkter, der lever op til de krav, der er fastsat i standarden. Det betyder, at alle komponenter af et mærket produkt er testet for skadelige stoffer. Det gælder fx stof, sytråd, lynlås, bånd, og isyningsmærker.

OEKO-TEX er en frivillig certificerings- og mærkningsordning med fire produktklasser, der har hver sine krav til indhold af skadelige stoffer. 100-standarden er mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU (REACH) og derfor et godt redskab til at sikre overholdelse af lovkrav for skadelig kemi i produkter.

Læs mere om OEKO-TEX her

Q-NOVA® er en genanvendt 6.6 nylon fibre, som er et regenereret materiale, der er lavet af overskudsmateriale fra produktionen. 99% af Q-NOVA® fibre kommer fra genanvendte materialer. Q-NOVA® bruges typisk til nylon-strømper og nylon-strømpebukser.

Q-NOVA® er certificeret af The Global Recycle Standard system (se også ovenfor), The European ECOLABEL EU system og af OEKO-TEX STD 100 CLASS I system

BIONIC-FINISH® ECO er baseret på en fluor-fri formel, som betyder, at tøj imprægneret med BIONIC-FINISH® ECO er: 

  • Fri for fluorstoffer & formaldehyd
  • Vandafvisende
  • Smudsafvisende
  • Bevarer farve og udseende
  • Hurtigtørrende
  • Åndbar

VIGTIGT omkring behandling af produkter imprægneret med BIONIC-FINISH® ECO:

Skyllemiddel må ikke anvendes.For at genaktivere den vandafvisende overfladebehandling efter vask, skal fx. flyverdragten i tørretumbler ved min 55 grader (1 prik) eller stryges ved laveste temperatur (1 prik – 110 grader max).

Læs mere om BIONIC-FINISH® ECO her