VRS og ansvarlighed

Vi synes, økologi skal være for alle. Derfor har vi et stort udvalg af baby- og børnetøj i økologisk bomuld. Eksempelvis er al den bomuld, vi bruger i VRS MINI kollektion (str. 50-98 cm.) økologisk bomuld.

Økologisk bomuld er naturligvis ikke kun for børn. I vores basis kollektioner til VRS Woman og VRS Man finder du en lang række varer, som er lavet af økologisk bomuld. 

Det grønne bomuldslogo er din garanti for, at bomulden er 100% økologisk. Bomulden er enten certificeret efter OCS, som står for Organic Content Standard eller GOTS certificeret. 

Du kan læse mere om OCS her

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er verdens førende standard for økologisk bomuld. GOTS certificeret bomuld stiller ikke kun krav til dyrkningsfasen, men også til de kemikalier, der må anvendes i produktionen. GOTS har defineret meget høje miljømæssige kriterier gennem hele produktionsprocessen og kræver samtidig, at sociale kriterier også overholdes. GOTS certificeringen er udviklet af ledende internationale certificeringsorganer for at sikre internationalt anerkendte og høje kvalitetskriterier for økologisk tekstilproduktion. GOTS certificeringen, er din sikkerhed for ansvarlighed fra bonde til butik.

Du kan læse mere om GOTS her

Valget af materialer handler om at tage ansvarlige beslutninger. Derfor er vores mål at bruge genanvendt, økologisk eller på andre måder bæredygtige materialer, hvis vi har mulighed for det. Gennem samarbejde og sparring i de organsationer, som vi er medlem af, udfordre vi os selv og andre i branchen. Det er vores mål hele tiden at blive bedre, og der er altid plads til forbedringer.

Recyckled Material logoet, er er din garanti for, at der er brugt genanvendt materiale i den VRS varer, som du står med.

Ud fra et klimaperspektiv, kan der vindes meget ved at genanvende så meget materiale som muligt. Hver gang vi genanvender, reducerer det ny-produktion og det er en gevinst for miljøet.

Mange forskellige materialer kan med fordel genanvendes. Nogle materialer er dog bedre egnet end andre. Polyester er fx. et slidstærk materiale, hvilket betyder, at det har det en høj kvalitet i forhold til genanvendelse. 

GRS certificeringen er din garanti for, at produktet indeholder minimum 50% genanvendt materiale.

Læs mere om GRS her

STANDARD 100 by OEKO-TEX®  er produktmærket med tilnavnet "TILTRO TIL TEKSTILER", der kan sættes på produkter, der lever op til de krav der er fastsat i standarden. Det betyder, at alle komponenter af et mærket produkt er testet for skadelige stoffer. Det gælder fx stof, sytråd, lynlås, bånd, og isyningsmærker.

OEKO-TEX er en frivillig certificerings- og mærkningsordning med fire produktklasser, der har hver sine krav til indhold af skadelige stoffer. 100-standarden er mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU (REACH) og derfor et godt redskab til at sikre overholdelse af lovkrav for skadelig kemi i produkter.

Læs mere om Oeko-tex her