VRS og ansvarlighed

Vores tøj fremstilles over hele verden, primært i Europa og Asien. Vi stiller store krav til de arbejds- og miljøforhold, vores tøj fremstilles under. Vi er klar over, at vi ikke på egen hånd kan løse alle globale udfordringer, men vi ønsker at bidrage til en positiv udvikling. For os giver det rigtig god mening at samarbejde med vores leverandører om at forbedre arbejdsforhold og produktion. Derfor er vi medlem af en række internationale alliancer for at styrke værdikæden fra producent til forbruger.

 

Vi stiller også store krav til varerne, som skal leve op til krav om f.eks. krymp, farveægthed og pilling. Vores kvalitetsafdeling sørger for, at vores leverandører løbende kontrolleres og at de overholder både vore interne krav samt alle gældende lovkrav og regler. Via testbureauer tester og kontrollerer vi, at vores tøj lever op til alle krav, og vi sikre, med eksterne audits udført af 3. parts selskaber, at det produceres under ordnede forhold. Derudover udfører vi egne tests af de færdige produkter, hvor vi tester vask, pasform og holdbarhed, inden varerne sendes ud i butikkerne.

amfori BSCI

Vi har siden 2006 været medlem af amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative). Initiativet hjælper detailhandlere, importører og brands med at forbedre arbejdsvilkårene på fabrikker og i primærproduktioner i hele verden. Samarbejdet betyder, at vi får et stærkt setup og en række nyttige værktøjer til at følge op på leverandører og produktionssteder. Samtidig får vi adgang til træningssessioner, og vigtig vidensdeling indenfor velkendte problematikker og udfordringer, der i sidste ende medvirker til at optimere vores interne processer. 

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH)

DIEH samarbejder med virksomheder, den offentlige sektor, organisationer og fagforeninger i Danmark med det formål at fremme international handel, der respekterer menneske-  og arbejdsrettigheder. Det er initiativets mål at bidrage til en bæredygtig udvikling i såvel udviklingslande som nye vækstøkonomier ved at styrke medlemmernes indsats i forhold til etisk handel.

The Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh

Via Salling Group, er VRS også medlem af The Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh, som blev etableret i 2013. Den har til formål at sikre og forbedre forholdene på RMG (Ready Made Garment) i henhold til bygningskonstruktioner, kabelføringer og brandsikkerhed. Andre deltagere i aftalen er bl.a. store internationale fagforeninger, brands og offentlige instanser. De fabrikker i Bangladesh, som VRS køber fra, er alle omfattet af accorden.

Træning i ansvarlighed

Ansvarlighed er et fokusområde for VRS. Derfor er det vigtigt for os, at alle med indkøbsansvar deltager i obligatorisk træning, der omhandler vores CSR strategi, menneskerettigheder, produktrisici og -muligheder samt ansvarlig indkøbspraksis.

Målet er at øge indkøbernes bevidsthed om såvel de negative som positive konsekvenser, der måtte forekomme som følge af deres beslutninger. På den ene side kan designændringer sent i en proces medføre overarbejde i produktionen. På den anden side kan ansvarligt indkøb bidrage til mere genbrug eller mindre emballage.

Kig efter logoerne

Hos VRS arbejder vi med en række forskellige certificeringer og logoer indenfor bæredygtighed og økologi. Dette er din sikkerhed for, at den varer du køber, er produceret med omtanke for mennesker og miljø.

Vi synes, økologi skal være for alle. Derfor har vi et stort udvalg af baby- og børnetøj i økologisk bomuld. Eksempelvis er al den bomuld, vi bruger i VRS MINI kollektion (str. 50-98 cm.) lavet af økologisk bomuld.

Men økologisk bomuld er ikke kun for børn. I vores basis kollektioner til VRS Woman og VRS Man finder du en lang række varer, som er lavet af økologisk bomuld. Det grønne bomuldslogo er din garanti for, at bomulden er 100% økologisk. Bomulden er certificeret efter OCS, som står for Organic Content Standard eller GOTS.

Du kan læse mere om OCS her

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er verdens førende standard for økologisk bomuld. GOTS certificeret bomuld stiller ikke kun krav til dyrkningsfasen, men også til de kemikalier, der må anvendes i produktion. GOTS har defineret meget høje miljømæssige kriterier gennem hele produktionsprocessen og kræver samtidig at sociale kriterier også overholdes. GOTS certificeringen er udviklet af ledende internationale certificeringsorganer for at sikre internationalt anerkendte og høje kvalitetskriterier for økologisk tekstilproduktion. GOTS certificeringen, er din sikkerhed for ansvarlighed fra bonde til butik.

Du kan læse mere om GOTS her

Valget af materialer handler om at tage ansvarlige beslutninger. Derfor er vores mål at bruge genanvendt, økologisk eller på andre måder bæredygtige materialer, hvis vi har mulighed for det. Gennem samarbejde og sparring i de organsationer, som vi er medlem af, udfordre vi os selv og andre i branchen, og det er vores mål hele tiden at blive bedre. Og der er altid plads til forbedringer.

Recyckled Material logoet, er er din garanti for, at der er brugt genanvendt materiale i den VRS varer, som du står med.

Polyester er et slidstærk materiale, hvilket betyder, at det har det en høj kvalitet i forhold til genanvendelse. Ud fra et klimaperspektiv, kan der vindes meget ved at genanvende så meget materiale som muligt. Hver gang vi genanvender polyester eller andre materialer, reducerer det ny-produktion, som er godt for miljøet. 

GRS certificeringen er din garanti for, at produktet indeholder minimum 50% genanvendt materiale. 

Læs mere om GRS her

STANDARD 100 by OEKO-TEX®  er produktmærket med tilnavnet "TILTRO TIL TEKSTILER", der kan sættes på produkter, der lever op til de krav der er fastsat i standarden. Det betyder, at alle komponenter af et mærket produkt er testet for skadelige stoffer. Det gælder fx stof, sytråd, lynlås, bånd, og isyningsmærker.

OEKO-TEX er en frivillig certificerings- og mærkningsordning med fire produktklasser, der har hver sine krav til indhold af skadelige stoffer. 100-standarden er mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU (REACH) og derfor et godt redskab til at sikre overholdelse af lovkrav for skadelig kemi i produkter.

Læs mere om Oeko-tex her